ADALET

ADALET

Adalet Alanı 2016 yılında okulumuz bünyesine katılmıştır. Okulumuz Anadolu Meslek Programı Adalet Alanına yerel yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. Adalet Alanına okulumuzda 1 adet Mahkeme Salonu ve 1 adet bilgisayar laboratuarı Uygulama Birimi olarak tahsis edilmiştir. Mahkeme Salonu gerçeğe uygun olarak dizayn edilmiştir. Her iki birimde de internet bağlantısı, yazıcı, projeksiyon cihazı mevcuttur.

02.03.2023 156

 

ZABIT KÂTİPLİĞİ DALI:

     Adalet Bakanlığı merkez teşkilatı, adli ve idari yargı Cumhuriyet Başsavcılıkları ile derece mahkemeleri, bölge mahkemeleri ile yüksek mahkemelerde ilgili mahkeme başkanı, hakim veya savcının onayı ile yazı işleri müdürünün yaptığı iş bölümü çerçevesinde kalem hizmetlerini belirli bir süre içerisinde kendi başına yürüten, yaptığı işlemler nedeniyle amirlerine karşı sorumlu olan, UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) sistemlerinde uzmanlaşmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

   Bu alanda yer alan Zabıt Kâtipliği dalından mesleki yeterliliklere sahip, nitelikli kişiler olarak mezun olanların iş piyasasında istihdam olanakları oldukça geniştir. Öncelikle Adalet Bakanlığı´ nın merkez ve taşra teşkilatında ihtiyacı olan Zabıt Kâtibi, İnfaz ve Koruma Memurluğuna atanabilmek için, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde belirtilen genel ve özel şartları taşıyanlardan KPSS sonuçlarına göre ilgili komisyonlarca yapılacak mülakat sınavında başarılı olanlar atanmaktadırlar.

02-03-202302-03-2023